Author Archives: perox

Sakelšek in Petek sodila finalno tekmo 1. SFL, Bezjak Blaž pred debijem v 3. SNL

Tudi tokrat objavljamo novico o sojenju zanimiv tekem naših sodnikov. Včeraj, v petek, 03.05.2019 je v dvorani Tabor v Mariboru potekala 3. tekma finala 1. SFL med FutureNet Maribor in Dobovec Pivovarno Kozel. Na tekmi sta bila aktivna dva naša sodnika in sicer Sakelšek Aleš in Petek Jernej, ki je sicer opravljal delo tretjega sodnika.
Šlo je za zadnjo tekmo finala, kjer je po izvajanju kazenskih strelov slavila ekipa Dobovca.
Obema sodnikoma za delegiranje na pomembno tekmo čestitamo!

Povezava do članka na futsal.si

Druga novica tedna pa je, da bo sodnik Bezjak Blaž jutri, v nedeljo, 05.05.2019 debitiral na 3. SNL. Ob pomoči izkušenih kolegov Šprah Roberta in Barovič Nejca bo sodil na tekmi med Odranci in Črenšovci. Blaž je sicer sodnik 2. skupine programa “Mentorji in talenti” ZNSS in je s sojenjem pričel že leta 2013. Ob debiju bo star šele 21 let.
Blažu za uspeh čestitamo in mu želimo še naprej veliko sreče ter dobrega sojenja.

Sodniki sodili na turnirju Eurosportring v Poreču

Prejšnji konec tedna, med 19. in 21. aprilom 2019, je v hrvaškem Poreču potekal turnir Eurosportring. MDNS Ptuj je na povabilo organizatorja delegiralo štiri sodnike in sicer Mihelič Nika, Rumež Aleša, Bezjak Žigo in Glažar Tea.

Na turnirju je sodelovalo 90 ekip iz osmih držav in sicer vse od kategorij U10 do U19. Tekme so se igrale na štiri igriščih in v igralnem času 1x 25 minut (U13, U14, U15, U17, U19) oziroma 1x 20 minut (U10, U11, U12).

Sodnikom za udeležbo in dobro sojenje čestitamo in želimo, da bi se podobnih zadev še udeleževali.

 

Povezavo do albuma fotografij iz turnirja.

  

Aktivnosti ptujskih sodnikov med velikonočnimi prazniki

Pred nami so velikonočni prazniki, sodniki MDNS Ptuj pa nadaljujejo s sojenjem zanimiv in odločilnih tekem.

Že danes, v petek, 19.04.2019 bodo v ljubljanskih Stožičah tekmo 28. kroga Prve lige med Olimpijo in Gorico sodili prvoligaški sodniki Glažar Roman, Gabrovec David in Skok Aleš. Tekmo, ki se bo pričela ob 16. uri si bo možno prav tako ogledati v živo na TV SLO 2.

Povezava do informacij o tekmi.

Zanimive in pomembne tekme pa bodo deležni tudi futsal sodniki Sakelšek Aleš, Petek Jernej in Milošič Iztok, ki bodo v petek, 19.04.2019 sodili tekmo za 3. mesto v 1. SFL med ekipama Siliko Mkeršmanc in FC Litijo. Delegiranje pa je bilo tudi že opravljeno za končnico lige, kjer bo sodnik Jernej Petek v sredo, 24.04.2019 kot 3. sodnik opravljal delo na 1. finalni tekmi 1. SFL med ekipama Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor

Se pa te dni v Poreču na Hrvaškem mudijo štirje sodniki našega društva, ki v sklopu Euro Sportring organizacije sodelujejo na turnirju Istra Cup. To so sodniki Mihelič Niko, Rumež Aleš, Bezjak Žiga in Glažar Teo.

Povezava do informacij o organizatorju.

Povezava do informacij o turnirju.

Vsem sodnikom želimo uspešno sojenje ter lepo preživete velikonočne praznike!

Trening presoje situacija – VAR

V torek, 09.04.2019 je v športnem parku Hajdoše potekal trening presoje situacija na podlagi video posnetkov.

Trening je potekal tako, da so sodniki izvajali šprinte 2x po 75 metrov, takoj zatem pa si ogledali krajši videoposnetek situacije in ga interpretirali v skladu s PNI. Sodniki so bili razdejeni v več skupin, vsaka pa si je ogledala od 10 do 20 situacij.

Namen treninga je bila vaja držanja koncentracije pri oceni pomembnih situacij na igrišču, ko so sodniki že fizično utrujeni.

 

Še nekaj foto utrinkov:

Glažar in Skok na štajersko-prekmurski derbi, Gabrovec na tekmi v Egiptu

Danes, v torek, 03.04.2019 in jutri, v sredo, 04.04.2019 se bodo igrale tekme polfinala pokala Slovenije, ki bodo odločale o obeh finalistih.

Prva tekma bo odigrana že danes v Ljudskem vrtu, kjer se bosta ob 20. uri pomerila NK Maribor in NŠ Mura. Na tej tekmi bosta aktivna dva predstavnika MDNS Ptuj in sicer bo vlogo glavnega sodnika prevzel Glažar Roman, medtem, ko bo Skok Aleš v vlogi 2. pomočnika sodnika. Na tekmi bo prisotnih vsega skupaj šest sodnikov, kar pomeni, da bo Roman imel na voljo prav tako pomoč sodnikov za obema goloma. Tekma bo prav tako v prenosu na Sportklub.

Povezava do podatkov na spletni strani NZS.

Na tem mestu pa moramo omeniti tudi to, da je mednarodni pomočnik sodnika Gabrovec David v letu 2019 že pričel s sojenjem mednarodnih tekem. V ponedeljek, 01.04.2019 je namreč v Egiptu sodil tamkajšnjo Premier League na tekmi med Pyramids FC in Petrojet.

Povezava do članka.

Davidu za izjemno delegiranje čestitamo, Romanu in Alešu pa želimo uspešno sojenje derbija polfinala pokala Slovenije.

Sodniki A in A1 liste na pripravah Turčiji

Po tem, ko so konec janurja sodniki uspešno prestali testiranje fizične pripravljenosti v Novi Gorici, so se prejšnji konec tedna sodniki A liste in pomočniki sodnikov A1 liste, ki sodijo tekme 1. SNL, odpravili na letni seminar oziroma priprave v Turčijo. Nastanjeni so v hotelu Limak Arcadia Golf & Sport Resort v kraju Belek blizu Antalye, kjer imajo odlične pogoje za vadbo ter predavanja.

ZNSS je kot gradivo za seminar pripravila veliko videoposnetkov iz lanskih republiških in mednarodnih tekmovanj, ki jih bodo sodniki morali analizirati. Prav tako pa bo bodo sodniki dnevno aktivni tudi na treningih fizične priprave ter sodelovanja sodniške ekipe na igrišču.

Prav tako pa velja omeniti, da je pomočnik sodnika David Gabrovec, ki se s 01.01.2019 nahaja na listi mednarodnih sodnikov, na seminarju prejel FIFA grb.