Author Archives: Administrator

GABROVEC NA UEFA POKALU REGIJ

Potem ko je bil David Gabrovec, 11. junija delegiran na kvalifikacijsko tekmo za EP mladih U-21 v Walesu, ga sedaj čaka nova naloga. Skupaj s sodnikom Davidom Šmajcem iz Kranja sta odpotovala na Predkrog Pokala regij (UEFA Regions’ Cup 2022/23 Preliminary Round), ki bo potekal od 23. do 29. junija v Azerbajdžanu.
Skupaj bosta na turnirju sodila na treh tekmah, prva naloga pa ju že čaka na otvoritveni tekmi turnirja v četrtek 23. junija, ko se bosta pomerili ekipi AFC Basiani iz Gruzije in Tallinna FC Zapoos iz Estonije. S slovenskima sodnikoma bosta še Azerbajdžanca in sicer pomočnik sodnika Abdullayev ter četri sodnik Masiyev Elchin.

Davidu za ponovno delegiranje na mednarodnem nivoju čestitamo in želimo, da se ta trend nadaljuje še naprej.

Gabrovec na tekmi kvalifikacij U-21 v Walesu

David Gabrovec je na stadionu Parc y Scarlets(14.780 sedežev) v Llanelli s sodnikom Davidom Šmajcem (Kranj) in s pomočnikom Tomažom Černetom (Nova Gorica) ter četrtim sodnikom Dejanom Balažičem(Ljubljana) v soboto ob 18.00h odsodil tekmo kvalifikacij za EP do 21 let, med Walesom in Nizozemsko. Tekma se je končala z minimalno zmago mlade gostujoče reprezentance Nizozemske.

Sojenje na zgoraj imenovani tekmi je nadziral kontrol sojenja Cyril Zimmermann iz Švice.

Davidu za uspeh čestitamo in mu želimo še naprej veliko sreče ter dobrega sojenja.

Blažu Bezjaku debi na 2. SNL

Pretekli konec tedna je v najvzhodnejšem mestu v Sloveniji, svoj debi na tekmi 2. Slovenske nogometne lige, doživel Blaž Bezjak. V zadnjem krogu tekme 2. SNL za sezono 2021/2022 je s pomočnikoma Davidom Gabrovcem in Aleksandrom Burjanom sodil tekmo med ekipama Nafte iz Lendave in Jadrana iz Dekanov. Tekma je bila na sporedu v petek 20.05.2022 v večernem terminu ob 19:00 uri.
Blaž je sodnik na A listi od leta 2021 za sabo pa ima odsojenih 26 tekem 3. Slovenske nogometne lige. Vključen je tudi v program “Mentorji in talenti”, kjer je član 1. skupine pod mentorstvom slovenskega in mednarodnega kontrolorja sojenja Darka Čeferina.
Za debitantsko tekmo, katero je odsodil pri 24. letih, mu čestitamo in želimo veliko pravilnih odločitev še naprej.

Umrl nekdanji član našega društva Hvalec Andrej

Sporočamo žalostno novico, da je v 48. letu starosti tragično umrl Andrej Hvalec. Andrej je bil dolgoletni aktiven član MDNS Ptuj, kjer je s svojim nespornim nogometnim znanjem pustil ogromen pečat, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

Pogreb pokojnika bo v sredo, 18. maja 2022 na pokopališču v Slovenski Bistrici.

Svojcem izrekamo iskrene sožalje.

Jernej Flajšman na UEFA mini turnirju

Jernej se je od 23. do 29. marca udeležil mini kvalifikacijski turnirja zadnjega kroga. Na tem turnirju so vozovnico za napredovanje lovile naslednje ekipe: Slovenija, Turčija, Srbija in Wales. Jernej je nalogo 2. pomočnika sodnika opravljal na 3. tekmah in sicer: Srbija : Turčija, Turčija : Wales in Srbija : Wales, vse tekme so bile odigrane v TŠC Trata v Gornji Radgoni. Zraven Jerneja je slovenske barve med sodniškimi vrstami zastopal tudi Alen Borošak (MDNS Maribor), ki je opravljal nalogo 4. sodnika na zgoraj omenjenih tekmah.

Jernej in Alen sta bila v družbi glavnih sodnikov Estonca Juria Frischerja, Poljaka Krzysztofa Jakubika in Gruzijca Goge Kikacheishvilija ob katerih so tudi pomočniki sodnikov Sanser Saga iz Estonije, Davit Akhvlediani iz Gruzije in Bartosz Heinig iz Poljske. Kontrolorja na turnirju sta bila Jørn West LARSEN in Iain Robertson BRINES.


Omeniti je potrebno, da je Jernej bil prvič delegiran na turnir na tako visokem nivoju.

Aleš Skok prvič v vlogi kontrolorja sojenja

V preteklem letu je Aleš zaključil svojo dolgoletno sodniško kariero in prestopil v kontrolorske vrste. V minulem vikendu je doživel svoj debi v vlogi kontrolorja na tekmi 1. Slovenske kadetske in mladinske nogometne lige. Tekmi sta bili odigrani v nedeljo 10.04.2022 med ekipama Celja in Grosuplja na Štadionu Z’dežele v Celju. Na tekmi je nadziral delo sodnikov iz MDNS Maribor. Obe tekmi sta se končali z zmago domačinov.

Aleš skrbi tudi za spremljanje sodnikov v MDNS Ptuj in izobraževanje. V prejšnjem tednu, v torek 05.04.2022, je na sedežu MNZ Ptuj potekala redna letna skupščina, na kateri so podelili priznanja. Med prejemniki priznanja za dolgoletni doprinos je bil tudi Aleš Skok. Za kar mu čestitamo.