Author Archives: Administrator

Jernej Petek na UEFA futsal seminarju v Litvi

V Kaunasu te dni, med 14.11. in 17.11., poteka seminar UEFA Futsal sodnikov in kontrolorjev sojenja. Na seminaju je prisoten tudi član našega društva Jernej Petek. V družbi sodnice Doroteje Mušič in dveh kontrolorjev sojenja Silva Borošaka in Štefana Tivolda predstavljajo slovensko zasedbo na seminarju.

Sodniki bodo na seminarju opravljali teoretičen preizkus iz pravil nogometne igre video test in test vizualnih sposobnosti in pozornost. Pravtako pa bodo opravljali fizično testiranje z analizo telesne sestave.

Jerneju želimo uspešen seminar.

Gabrovec v Madridu na Mladinski ligi prvakov

Potem ko se je prejšni teden David Gabrovec mudil v Bolgariji na mini turnirju kvalifikacij za Evropsko prvenstvo do 17. let 2023, ga sedaj čaka nova naloga na mednarodni sceni. Odpravlja se v Madrid, kjer bo skupaj z glavnim sodnikom Davidom Šmajcem iz Kranja in Tomažom Černetom iz avstrijskega Celovca, sodil na tekmi Mladinske lige prvakov (UEFA Youth), med ekipama Atletico Madrid(Španija) in Bayer Leverkusen(Nemčija). Na tekmi bo slovenski sodniški ekipi ob vzdolžni črti pomagal 27-letni Španec Alvaro Rodriguez Recio, delo sodniške ekipe pa bo nadziral Bernardino Gonzalez Vazquez.
Tekma se bo odigrala v bazi mladinske akademije Aletica Madrid, s pričetkom ob 16.00 uri. Davidu in ekipi želimo veliko sreče in dobro opravljeno delo.

Davidu za ponovno delegiranje na mednarodnem nivoju čestitamo in želimo, da se ta trend nadaljuje še naprej.

Alešu Rumežu debi na 2. SNL

Minuli vikend je svoj debi na tekmi 2. Slovenske nogometne lige v Športnem parku Lendava, doživel Aleš Rumež. Na tekmi 13. kroga med ekipama Nafte in Dekanov je opravljal vlogo 2. pomočnika sodnika. Tekma je bila na sporedu v soboto 22.10.2022, v večernem terminu ob 18.00 uri.
Glavni sodnik na srečanju je bil Blaž Bezjak, 1. pomočnik na tekmi pa je bil Robert Šprah. Kontrolor in delegat srečanja je bil Igor Drnovšek. Tekma se je končala z rezultatom 1:1, pred približno 200 gledalci.

Aleš v okviru tekmovanja MNZ Ptuj sodi tekme najvišjega nivoja že nekaj let. Prav tako je odmahal 27 tekem 3. slovenske nogometne lige in večje število tekem nižjih starostnih kategorij pod okriljem NZS.

Aleš je sodnik od leta 2011, na A1 listo ZNSS pa se je uvrstil leta 2020. Alešu čestitamo za uspešen debi in mu želimo še veliko dobro odsojenih tekem in uspešno kariero še naprej.

Tadej Vajda debitiral na 3. SNL vzhod

V soboto, 09.10.2022, je svoj debi na tekmi 3. slovenske nogometne lige vzhod, v vlogi pomočnika sodnika, doživel Tadej Vajda. Na posavskem derbiju je ptujska sodniška trojka, katere glavni sodnik je bil Janko Golob , prvi pomočnik Aleš Rumež in drugi pomočnik Tadej Vajda, sodila tekmo med domačo ekipo Brežic 1919 Terme Čatež in gosti Posavje Krško. Večerno tekmo pod reflektorji si je ogledalo 420 gledalcev, kar je za ta rang tekmovanja visoka številka. Dvoboj se je končal s prepričljivo zmago domačinov z rezultatom 4:0.
Tadej je sodnik od leta 2014 in v okviru tekmovanja MNZ Ptuj sodi tekme najvišjega nivoja že nekaj let. Na nivoju NZS pa je to nova dosežena stopnička za kar mu čestitamo in želimo uspešno kariero še naprej.

Gabrovec na mladinski ligi prvakov

David Gabrovec, edini mednarodni sodnik MDNS Ptuj, bo danes 12.09.2022 z ekipo delil pravico na kultnem Poljudu v Splitu. Glavni sodnik, na obračunu mladinske lige prvakov (UEFA Youth League) med Hajdukom iz Splita in Gabalo iz Azerbajdžana, bo David Šmajc, drugi pomočnik Tomaž Černe, četrti sodnik pa domačin Ante Terzić. Kontrolor sojenja prihaja iz Križevcev Draženko Kovačič.
Tekma se bo pričela ob 17:00 uri z neposrednim prenosom na spletni strani https://tv.hajduk.hr.

Davidu in ekipi želimo veliko sreče in dobro opravljeno delo.

Debi Flajšmana na Prvi ligi Telemach

Minuli vikend je svoj debi na tekmi 1. Slovenske nogometne lige v Športnem parku v Domžalah, doživel Jernej Flajšman. Na tekmi 4. kroga med ekipama Radomelj in Mure iz Murske Sobote je opravljal vlogo 2. pomočnika sodnika. Tekma je bila na sporedu v nedeljo 07.08.2022 ob 17:30 uri. Glavni sodnik na srečanju je bil Roberto Ponis, 1. pomočnik Uroš Benc, vlogo 4. sodnika pa je opravljal Alen Borošak. V VOR sobi sta delo nadzirala Mihael Antič in Bojan Mertik.
Jernej je sodnik od leta 2009 in od leta 2015 tudi sodnik na A1 listi. Odsojenih ima več kot 100 tekem 3. SNL in 33 tekem 2. SNL. Spomladi letos je sodil tudi na mednarodnem kvalifikacijskem turnirju Elite round U-17.
Za debitantsko tekmo, mu čestitamo in želimo veliko pravilnih odločitev še naprej.