Author Archives: Aleš Rumež

Petek na futsal turnirju v Podgorici

Jernej Petek bo med 21. 8 in 24. 8. 2021 sodil turnir lige prvakov v futsalu, ki bo potekal v Podgorici.
Ekipe ki bodo nastopile na turnirju so: srbski prvak KMN FON, črnogorski prvak KMF TITOGRAD, gruzijski prvak MDC CIU ter irski prvak BLUE MAGIC FC DUBLIN.
Preostali sodniki na turnirju so:
Paavo Komppa s Finske, Done Ristovski iz Severne Makedonije in Yiangos Yiangou s Cipra. Vlogo delegata bo opravljal Boris Durlen s Hrvaške, kontrolor sojenja pa bo Nizozemec Victor Van Helvoirt.

Ptujski sodniki uspešno prestali fizično testiranje

Na igrišču z umetno travo v Kranju so včeraj sodniki, sodnice, pomočniki, pomočnice, talenti vseh nivojev ter kandidati za talente opravljali fizično testiranje, ki so ga vsi člani našega društva tudi uspešno opravili. Glavni sodniki so po fizičnem testiranju nadaljevali z analizo sojenja spomladanskega dela prvenstva, kateri se bliža h koncu. Pomočniki in kandidati za program talent bodo analizo sojenja opravili v obliki online seminarjev.

Časa za odmor ne bo veliko, saj bo začetek novega prvenstva kmalu.

Vir: NZS

Prvoligaši nadaljujejo sezono

Ta vikend se po kratkem prisilnem odmoru, zaradi zaprtja države, nadaljuje Prva liga Telekom Slovenije. Na nogometnih zelenicah bodo v soboto 17.4.2021 prisotni tudi trije ptujski sodniki. Tekmo v Novi Gorici, med zadnje uvrščeno ekipo lige Gorico in trenutno vodilno ekipo Olimpije iz Ljubljane, bodo sodili: Glažar Roman, Gabrovec David in Burjan Aleksander. Vlogo četrtega sodnika bo upravljal Kajtazovič Nejc. Tekma se prične ob 17.15 uri z neposrednim prenosom na Planet 2.
Sodniški ekipi želimo uspešno sojenje.

Sakelšek in Petek na 1. polfinalni tekmi futsala

Danes, 16. 4. 2021 se začenja polfinale državnega prvenstva v futsalu. Na parketu bosta prisotna tudi člana našega društva, Jernej Petek in Aleš Sakelšek, ki bosta med sodniki na prvi  polfinalni tekmi 1. lige med ekipama FC Litija in Siliko Vrhnika. Igra se na tri zmage. Prenos tekme  bo na Youtube strani od FC Litija. Tekma se prične ob 20.00 uri.
1. sodnik: Dejan Veselič, 2. sodnik: Jernej Petek, 3. sodnik: Aleš Sakelšek.

V ponedeljek je bil Jernej Petek 3. sodnik na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo v futsalu, ki se bo igralo drugo leto na Nizozemskem. Igrali sta Slovenija in Latvija. Slovenija si je z zmago 5:3 zagotovila nastop na Nizozemskem. V skupino s Španijo, Latvijo in Švico so osvojili 12 točk in se kot drugo uvrščena ekipa uvrstili na prvenstvo.
1. sodnik: Beqiri Besar (Kosovo), 2. sodnik: Ismajli Besart (Kosovo), 3. sodnik: Petek Jernej, delegat: Pundik Tai (Danska)
kontrolor sojenja: Samadli Elchin (Azerbajdžan).

Blaž Bezjak nov sodnik na A listi sodnikov

Leto 2021 se je komaj dobro pričelo, pa poročamo o novem napredovanju iz vrst našega društva. Na A listo sodnikov je bil s strani UO ZNSS potrjen Blaž Bezjak.

Blaž je član MDNS Ptuj od leta 2013. Zadnji dve leti pa je svojo sodniško znanje nadgrajeval tudi v okviru programa talenti, ki deluje pod okriljem ZNSS. V okviru tekmovanja MNZ Ptuj sodi tekme najvišjega nivoja (Superliga) že nekaj let. Prav tako je odsodil že 4 tekme 3. slovenske nogometne lige in večje število tekem nižjih starostnih kategorij pod okriljem NZS.

MDNS Ptuj bo tako v letu 2021 imelo 4 sodnike A liste, 9 sodnikov A1 liste in eno sodnico ženske A1 liste. Sodniki A liste se bodo med 30.1. in 5.2. udeležili seminarja, ki bo potekal v Turčiji.

Vsem želimo uspešne priprave za nadaljevanja prvenstva.

Jernej Petek novi mednarodni sodnik!

V začetku vsakega leta se spreminjajo liste nogometnih sodnikov tako v Sloveniji, kot tudi mednarodno (FIFA). Letošnje leto je naše društvo postalo bogatejše za novega mednarodnega sodnika futsala, Jerneja Petka. Jernej je po Borisu Grabarju še-le drugi mednarodni futsal sodnik iz vrst MDNS Ptuj.


Z začetkom sojenja malega nogometa se je Jernej začel ukvarjati leta 2013, v okviru zimske lige malega nogometa na Ptuju. Skozi program talent je leta 2016 prišel na listo sodnikov futsala Slovenije. Leto kasneje je že sodil tekmo 1. Slovenske futsal lige. V štirih letih je odsodil približno 50 tekem 1.SFL in tudi 15 mednarodnih prijateljskih tekem različnih starostnih kategorij.

Jerneju ob napredovanju čestitamo in želimo obilo sreče in pravilnih sodniških odločitev še v prihodnosti.