Author Archives: Blaž Bezjak

Glažar in Skok še zadnjič skupaj v Prvi slovenski nogometni ligi

Glavni sodnik Roman Glažar in pomočnik sodnika Aleš Skok bosta jutri, dne 16. 10. 2021, še zadnjič skupaj odsodila tekmo v Prvi slovenski nogometni ligi ter tako zaključila bogato sodniško kariero. Sodila bosta na tekmi Maribor : Radomlje, skupaj s pomočnikom Davidom Gabrovcem in četrtim sodnikom Bojanom Mertikom (MDNS Lendava).

Roman je s sojenjem začel leta 1996, leta 2000 pa se je uvrstil na A listo. V dolgi sodniški karieri je odsodil okrog 1400 tekem, od tega je bil 102-krat glavni sodnik v Prvi slovenski nogometni ligi. Aleš je s sojenjem pričel leta 2000, leta 2008 pa se je uvrstil na A1 listo. Odsodil je veliko število tekem, od tega je bil v Prvi slovenski nogometni ligi kot pomočnik sodnika aktiven 90-krat in 19-krat kot 4. sodnik, prav tako pa je kot pomočnik sodnika odsodil 78 tekem v Drugi slovenski nogometni ligi.

Romanu in Alešu ob koncu kariere iskreno čestitamo, hkrati pa se jima za njun doprinos k razvoju društva zahvaljujemo! Po koncu kariere pa bosta oba nadaljevala pot v vlogi kontrolorja.

Tekma Maribor : Radomlje bo na sporedu jutri, v soboto, 16. 10. 2021 ob 20.15 uri s prenosom na Športklub 1.

David Gabrovec med prvimi slovenskimi sodniki v koferenčni ligi

Kot eden izmed prvih pomočnikov sodnika iz Slovenije, v novoustanovljeni UEFA konferenčni ligi, odpira evropsko pot na Slovaškem David Gabrovec.

Na stadionu Anton Malatinsky v Trnavi bo s sodnikom Nejcem Kajtazovičem (Kranj) in pomočnikom Matejem Žuničem (Kranj) ter četrtim sodnikom Davidom Šmajcem (Kranj) v četrtek od 20.45h vodil povratno tekmo 1. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo med slovaškim Spartakom in ekipo FC Mosta iz Malte.

Na tekmo je imenovan kontrolor sojenja Markus Strömbergsson, ki prihaja iz Švedske.

Davidu za uspeh čestitamo in mu želimo še naprej veliko sreče ter dobrega sojenja.

Jernej Petek v Izraelu

Jernej je svojo prvo mednarodno tekmo odsodil 10. 3. 2021, v Izraelu. Sodil je tekmo Izrael : Madžarska, ki se je končala z rezultatom 1 : 4 v korist gostujoče ekipe.

Na tekmi delil je pravico skupaj s hrvaškim futsal sodnikom Josipom Dujmićem, ter Rafaatom Al Hamolo iz Izraela. Tekma je bila odigrana v Maccabi Haouse (Rishon Le-zion Areni).

Jerneju za uspeh čestitamo in mu želimo še naprej veliko sreče ter dobrega sojenja.

Sodniki A liste na pripravah v Turčiji

Sodniki republiške A liste ZNSS so se med 29. 1. 2021 in 5. 2. 2021 udeležili zimskega seminarja v Turčiji. Nastanjeni so bili v hotelu IC Santai v Antalyi, kjer imajo odlične pogoje za vadbo ter predavanja.

Sodniki so po otvoritvi seminarja, opravljali test iz pravil nogometne igre. ZNSS je kot gradivo za seminar pripravila veliko videoposnetkov iz lanskih republiških in mednarodnih tekmovanj, ki so jih sodniki morali analizirati v sklopu dela po skupinah v dvorani ter video testa na igrišču. Prav tako pa so bili sodniki dnevno aktivni tudi na treningih telesne priprave, katere so opravljali po skupinah. Sodniki so bili deležni tudi meritve telesne sestave, ter fizične pripravljenosti v obliki – “SDS testa”.

Od ptujskih sodnikov so se seminarja udeležili Bezjak Blaž, Glažar Roman, Golob Janko in Niko Mihelič, kot člana vodstva seminarja pa Glažar Stanko, ter Krajnc Robert, kateri je bil tudi predavatelj na seminarju.

TEČAJ ZA NOVE SODNIKE 2021

Obveščamo vse, ki bi želeli pridobiti naziv nogometni sodnik in se poskusiti v tej vlogi ter posledično
ostati v nogometu tudi po končani igralski karieri, da bomo v mesecu februarju organizirali
TEČAJ ZA NOVE SODNIKE.

Glede na trenutne zdravstvene razmere, bomo prijave na tečaj zbirali do srede, 01. 03. 2021.

O nadaljnjem urniku predavanj bodo kandidati obveščeni na tečaju.

Tečaj je brezplačen, plača se le članarina za leto 2021.

Vse zainteresirane pozivamo, da se prijavijo na tečaj po e-pošti: info@mdns-ptuj.si.

Za več informacij smo vam na voljo na tel.: 031-711-295 (Peter) ali 041-669-686 (Roman).

Tečaj za nove sodnike-pripravnike 2021

Roman Glažar naj glavni sodnik leta 2020

V okviru Medobčinske nogometne zveze Ptuj so drugo leto zapored ogranizirali izbor posameznikov, ki so zaznamovali nogometno leto 2020. Tako so dne 17. 12. 2020, na sedežu zveze podelili nagrade za najboljšega igralca, vratarja, trenerja in glavnega sodnika Medobčinske nogometne zveze Ptuj za leto 2020. Nagrado sta podeljevala predsednik MNZ Ptuj, mag. Stanko Glažar in sekretar MNZ Ptuj Janko Turk. Med sedmimi nominiranimi glavnimi sodniki je največ glasov za najboljšega sodnika prejel Roman Glažar.
Omeniti je potrebno da je Roman prejel nagrado za najboljšega sodnika drugo leto zapored!
Za najboljšega igralca leta 2020 je bil izbran Tomi Štumberger (ŠD Zavrč), najboljšega vratarja Luka Mikić (ŠD Zavrč), med trenerji pa je nagrado prejel Boštjan Zemljarič (ŠD Bukovci).
Čestitke vsem nagrajencem.