David Gabrovec na seminarju UEFA CORE

By | 26.04.2018

Te dni, od torka, 24.04.2018 do četrtka, 03.05.2018, na sedežu evropske nogometne zveze (UEFA) v švicarskem Nyonu poteka seminar CORE. Vodstvo ZNSS je za udeležbo na seminarju izbralo glavnega sodnika in dva pomočnika sodnika. Eden iz med pomočnikov pa je tudi David Gabrovec, prvoligaški pomočnik sodnika in član MDNS Ptuj.

Davidu, prvemu predstavniku MDNS Ptuj na tem seminarju, je leta 2014 uspelo napredovanje na A1 listo sodnikov ZNSS, kjer se je po slabih dveh letih že uspel “prebiti” do debija na najvišjem rangu v državi.

CORE (Centre of refereeing excellence) je program usposabljanja za mlade perspektivne sodnike, ki še nimajo statusa mednarodnih sodnikov. Na okvirno dveletno obdobje UEFA povabi na usposabljanje sodnika in dva pomočnika sodnika iz vsake države članice med pogoji pa izpostavlja zlasti, da sodniki ne smejo biti starejši od 32 let, da se že nahajajo na najvišjem državnem nivoju, da nimajo težav z znanjem angleškega jezika ter, da predstavljajo velik potencial.

Na usposabljanju bodo sodniki opravljali vrsto praktičnih preizkusov na igrišču, tudi s simulacijo praktičnih situacij z nogometno ekipo, opravljali video teste, teste iz pravil nogometne igre, preizkuse telesne pripravljenosti, preizkus iz znanja angleškega jezika, sledili bodi vrsti predavanj pod vodstvom izkušenih sodniških strokovnjakov. Poleg navedenega bodo odrejeni tudi na sojenje tekem švicarskih ali francoskih nogometnih lig. Predvsem pa bodo spoznali način dela Evropske nogometne zveze s sodniki navjišjih nivojev, se spoznali s kolegi iz predvidoma osmih drugih držav, izmenjavali mnenja o izkušnjah, debatirali o ključnih dogodkih in na koncu prišli do skupnih zaključkov, ki jih bodo nato prenesli tudi na druge kolege v svoji državi.

Davidu in druščini za izjemen podvig iskreno čestitamo, hkrati pa jim želimo, da bi seminar kar se da, najboljše izkoristili !