Pričetek priprav na novo sezono

By | 04.01.2023

V torek, 3. 1. 2023, so ptujski sodniki pričeli s pripravami na sezono 2023. Uvodni trening, katerega se je udeležilo 15 sodnikov, je potekal pod vodstvom vodje treningov Davida Gabrovca.

Zadnjo soboto v mesecu januarju(28. 1.) že čaka sodnike in sodnice A1 liste ter sodnike programa talent in kandidate za A1 listo tradicionalno testiranje fizične pripravljenosti v Novi Gorici. Nato pa že 3. 2. potujejo sodniki elitne A liste ter mednarodni pomočniki sodnika na seminar v Turčijo(Antalya), kjer bojo opravljali testiranje fizične in teoretične pripravljenosti. Preostali sodniki A1 liste in sodniki programa talent pa imajo od 18. 2. do 19. 2. seminar na Brdu pri Kranju, sodniki in sodnica A1 liste pa imajo seminar v Rovinju.

Pred testiranjem v Novi Gorici bodo sodniki opravili vsaj 8 skupnih treningov, zaradi kratkega časa do testiranja pa bodo potrebni še individualni izven rednih terminov. Zraven skupinskih treningov pa se bojo še udeležili predavanja o pravilih nogometne igre (PNI).

Ptujske sodnike sta po koncu opravljenega uvodnega treninga obiskala predsednik Boris Grabar in podpredsednik ter vodja stroke Roman Glažar.