Sodniki A liste in mednarodni pomočniki uspešno zaključili seminar v Turčiji

By | 14.02.2023

Sodniki republiške A liste ZNSS in mednarodni pomočniki sodnika so se med 3. 2. 2023 in 11. 2. 2023 udeležili 19. zimskega seminarja v Turčiji. Nastanjeni so bili v hotelu Titanic Delux Golf Belek, kjer so imeli odlične pogoje za vadbo ter teoretično pripravo za usklajevanje kriterijev pred nadaljevanjem dogajanja na nogometnih zelenicah. Skupno je na seminar odpotovalo 64 aktivnih udeležencev, med katerimi je bilo 38 elitnih sodnikov, 10 mednarodnih pomočnikov, 3 sodnice ter 1 pomočnica sodnica, katere je spremljalo 13 članov vodstva ZNSS.

Od ptujskih sodnikov so se seminarja udeležili Bezjak Blaž, Golob Janko in mednarodni pomočnik sodnika Gabrovec David . Kot člana vodstva seminarja pa Glažar Stanko, ter Krajnc Robert, kateri je bil tudi predavatelj na seminarju.

Po petkovi večerni nastanitvi v hotelu, so sodniki naslednji dan v soboto začeli z aktivnostimi. Sodniki so po odprtju predsednika ZNSS Davida McDowella, opravili preizkus iz pravil nogometne igre. Vsak sodnik in pomočnik sodnika je bil deležen tudi meritve telesne sestave. Sodniki so imeli fizično testiranje v obliki “SDS testa”, mednarodni pomočniki sodnika pa so opravljali testiranje v obliki “Yoyo testa”. Testiranje je bilo na programu zadnji dan seminarja. Prav tako pa so bili sodniki dnevno aktivni tudi na treningih telesne priprave, katere so opravljali po skupinah.

ZNSS je kot gradivo za seminar pripravila veliko videoposnetkov iz lanskih tekem slovenske lige in mednarodnih tekmovanj, ki so jih sodniki morali analizirati v sklopu dela po skupinah v dvorani ter video testa na igrišču. Sodniki so bili razdeljeni večino pa skupinah, kjer so analizirali različne situacije, in na koncu podali končno mnenje za določeno situacijo.

Omeniti je potrebno, da je David Gabrovec na seminarju prejel FIFA grb za leto 2023, s strani predsednika ZNSS.

Slovenske sodnike pa je med pripravami na novo sezono, zaobšel tudi uničujoč potres v Turčiji.