Pomočniki zaključili s seminarjem v Rovinju

By | 27.02.2023

Pretekli konec tedna, med četrtkom in soboto, so v Rovinju pomočniki iz državne A1 liste in pomočnice iz SŽNL A1 liste opravljali redni letni seminar. Nastanjeni so bili v hotelu Eden, praktične primere na igrišču in trening fizične pripravljenosti pa so opravljali na igrišču z umetno travo ŠC Valbruna. Iz ptujskega društva nogometnih sodnikov so se seminarja udeležili: Barovič Nejc, Bezjak Boštjan, Burjan Aleksander, Flajšman Jernej, Mileta Lovro, Rumež Aleš, Šprah Robert ter Krajnc Robert, ki je bil na seminarju v vlogi predavatelja.

Na dan nastanitve jih je najprej čakalo teoretično testiranje s Pravil nogometne igre, ki so ga vsi sodniki tudi uspešno opravili. Proti večeru in naslednji dan pa so sodniki pregledali veliko videoposnetkov po sklopih in tako uskladili mnenja ter kriterije pred nadaljevanjem prvenstva. Vsak sodnik je bil tudi deležen meritev telesne sestave.


Seminar so pomočniki in pomočnice sodnikov zaključili v soboto. V prihodnjem vikendu sledi še seminar za sodnike, ki seminarja niso opravljali pod okriljem ZNSS.