Uspešno zaključen letni seminar 2023

By | 06.03.2023

Pretekli konec tedna v petek, 3. 3. in v soboto, 4. 3.2022, je potekal seminar sodnikov MDNS Ptuj, ki seminarja niso opravljali na nivoju NZS.

Prvi del seminarja so sodniki opravili v petek na Mestnem stadionu Ptuj, kjer so testirali svojo fizično pripravljenost. Glavni sodniki so morali opravit 2 šprinta dolžine 40 metrov v času 6,3 sekunde in “SDS” test z 2 ali 3 ponovitvami. Pomočniki sodnika so opravili 2 šprinta dolžine 30 metrov v času 5 sekund in 1x “CODA” test. Glavni del testiranja za pomočnike je bil “Yo-yo” test.

Drugi del seminarja je bil na sporedu v soboto v hotelu Roškar v Hajdošah. Namenjen je bil izobraževanju sodnikov na področju pravil nogometne igre (PNI) in predstavitev smernic ZNSS pred nadaljevanjem sezone. Otvoritev na seminarju je opravil predsednik MDNS Ptuj Boris Grabar, različne teme po sklopih PNI pa so opravljali Roman Glažar, Aleš Skok in Robert Krajnc. Pred zaključkom seminarja je sledilo testiranje s PNI.

Na koncu seminarja je navodila pred nadaljevanjem prvenstva v ligah MNZ Ptuj podal Janko Turk, vodja tekmovanja lig MNZ Ptuj.

Omeniti je potrebno tudi, da je sodnike na seminarju obiskal najvišje rangiran slovenski sodnik Slavko Vinčić iz Maribora, kateri je sodnike seznanil s sojenjem na navišjem nivoju in jim namenil dodatne spodbudne besede pred začetkom prvenstva .